رد پای اسلام هراسی کاخ سفید در حمله تروریستی نیوزیلند
رد پای اسلام هراسی کاخ سفید در حمله تروریستی نیوزیلند
واکنش گوناگون مقامات آمریکا در پی حمله تروریستی به نمازگزاران دو مسجد نیوزیلند، نشان می دهد حتی در برخورد با پدیده های ضد انسانی بین کنگره و کاخ سفید اختلاف نظر وجود دارد که دلیل آن را باید در نفرت پراکنی ترامپ رئیس جمهوری آمریکا دانست.
شنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۷ ساعت ۱۸:۲۹
کد مطلب: 6668
به گزارش «آرماگدون» ، تیراندازی علیه نمازگزاران دو مسجد در شهر کرایست چرچ نیوزیلند به قدری هولناک بود که جمعه آخر سال ۱۳۹۷ را به یک روز سیاه برای مسلمانان جهان تبدیل کرد.
وجه مشترک واکنش های پس از این حمله در ایالات متحده آمریکا، ابراز همدردی بود اما کاخ سفید نشین ها برخلاف اعضای کنگره حاضر نشدند در پیام تسلیت خود، نامی از اسلام یا مسلمانان ببرند که در واقع نشانی از درون پرکینه آنها نسبت به اسلام دارد.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا یکی از آنها است؛ او که تا کنون بارها از سوی منتقدان خود به نژادپرستی، ضدیت با اسلام و پراکندن نفرت لقب گرفته است در واکنش به این فاجعه غمبار نوشت: گرم ترین همدردی و بهترین آرزوها پس از کشتار وحشتناک در مساجد، نثار 'مردم' نیوزیلند باد.
وی که حتی حاضر نشد از کلمه 'کشته شدگان' برای قربانیان این حادثه استفاده کند، ادامه داد: ۵۰ نفر بی گناه به طرز بی معنایی 'مردند' و بسیاری از آنها به طور جدی مجروح شدند.
هنوز فراموش نشده است که ترامپ در مذمت اظهارت نمایندگان مجلس آمریکا که تنها از سیاست های رژیم صهیونیستی انتقاد کرده بودند؛ چگونه واکنش نشان داد و کوشید تا آن را یهود ستیزی قلمداد کند.
علاوه بر او، مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا هم به تبعیت از رئیس جمهوری این کشور بدون کوچکترین اشاره ای به اسلام هراسی، جامعه مسلمانان یا تروریستی دانستن این جنایت، نوشت: به خانواده های غمدار قربانیان کرایست چرچ نیوزیلند تسلیت می گویم. هیچ کس نباید از (احتمال) چنین خشونتی در محل عبادت خود هراسان باشد. مردم آمریکا به همراه دوستانمان در نیوزیلند، این تراژدی را به سوگ می نشینند.
سارا هاکابی سندرز سخنگوی کاخ سفید هم با این جمله که 'ایالات متحده به شدت این حمله را در کرایست چرچ محکوم می کند'، اظهار کرد: افکار و دعاهای ما با قربانیان و خانواده های آنهاست. ما با 'مردم' نیوزیلند و دولت آن در برابر شرارت این اقدام مبتنی بر تنفر ایستاده ایم.
اگرچه جان بولتون مشاور امنیت ملی ترامپ از واژه ترور در اظهاراتش استفاده کرد اما شاهد هستیم که رویکرد او هم به مسلمانان متفاوت از دیگر کاخ سفید نشینان نیست.
وی در این باره گفت: 'عمیق ترین مراتب تسلیت و دعاها را به قربانیان، اعضای خانواده و عزیزان تحت تاثیر از اقدام فجیع ترور علیه عبادت کنندگان در مساجد در کرایست چرچ ابراز می کنم'.

واکنش نمایندگان آمریکا
میچ مک کانل رهبر اکثریت جمهوریخواه در سنای آمریکا در بیانیه این نوشت: مراتب تسلیت عمیق خود را به مردم کرایست چرچ نیوزیلند که سوگوار ترور وحشتناک هستند، ابراز می کنم.
وی افزود: در جوامع ما هیچ جایی برای نفرت و خشونت وجود ندارد. بنابراین امروز ما با جامعه مسلمان نیوزیلند و مومنان از مساجد لینوود و النور در ساعات غم و اندوه ایستاده ایم و دعا می کنیم که همه جوامع مذهبی در مسیر پیش روی التیام، یکدیگر را حمایت کنند.
چاک شومر رهبر اقلیت های سنای آمریکا هم 'حمله تروریستی کرایست چرچ توسط نژادپرست سفیدپوست علیه مسلمانان در محل عبادتشان را منزجر کننده و ضد انسانی' دانست و افزود: ما با بازماندگان و خانواده هایی که تحت تاثیر این خشونت قرار گرفته اند ایستاده ایم.
نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا هم نوشت : ما در غم از دست دادن زندگی ۴۹ نفر در خشونت وحشتناک کرایست چرچ، نیوزلند سوگواریم. اسلام هراسی و چنین اعمال نفرت آمیز در جهان متمدن جایی ندارد.
الیوت انگل رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان هم در این باره اظهار کرد: ناسیونالیسم سفید و تنفر ضد اسلام، بلای مهلکی است که جایی برای آن در هیچ جا وجود ندارد.
وی تاکید کرد: وقتی بدون دقت سخنرانی های اسلام هراسانه به گفتمان عمومی تبدیل می شود و حتی خطرناک تر اینکه این اظهارات پذیرفته شده و عادی می شود، تنها مساله ای که در پی آن می آید، خشونت است.
رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا تصریح کرد: ترکیب وحشتناک تری از افراط گرایی غیرقابل کنترل با سلاح های مرگبار وجود ندارد. متاسفانه ما در آمریکا با این درد به خوبی آشنا هستیم.
انگل با تاکید بر اینکه باید با این نفرت مقابله کرد، ادامه داد: باید اطمینان حاصل کنیم که آزادی برای همه در بیان هویت فرهنگی، مذهبی و قومی خود، ارزش دمکراسی را پایه ریزی می کند. در پی این فاجعه، من با دوستانمان در نیوزیلند، به ویژه جامعه مسلمان نیوزیلند، ایستاده ام.
آدام شف رئیس کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا هم گفت: حمله تروریستی به دو مسجد در کریست چرچ نیوزلند وحشتناک است، جایی که ۴۹ نمازگزار که برای نماز جمعه آمده بودند، کشته شدند.
وی افزود: آمریکا باید حمایت از دوستان و متحدان نیوزیلندی فراهم آورد تا بتوانند به این اقدامات افراطی ناشی از تنفر پاسخ دهند.
مارک وارنر عضو ارشد دمکرات در کمیته اطلاعات سنای آمریکا گفت: بیایید برای جامعه مسلمان دعا کنیم و در مقابل ایدئولوژی نفرت انگیزی که پشت این حملات به مکان های عبادی است، بایستیم.
مایک مک کال عضو ارشد جمهوریخواه در کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا دیگر مقام جمهوریخواه است که درباره این جنایت بیانیه داده است.
وی در این بیانیه آورده است: 'قتل عام در نیوزیلند که جان ۴۹ نفر بی گناه را گرفت، تکان دهنده است. این اقدام شیطانی یادآور این است که تروریسم یک کشمکش جهانی است که در اشکال زیادی ظاهر می شود. اکنون زمان آن است تا جامعه بین الملل با هم متحد شوند و تا ریشه کن شدن این تنفر، آن را تقبیح کنند'.
این نماینده مجلس آمریکا اظهار کرد: ما نمی توانیم اجازه دهیم این فجایع، ما را از هم جدا کند؛ باید متحد باشیم و ترور را در تمام اشکالش محکوم و با آن مبارزه کنیم.
مک کال هم در این پیام بدون نام بردن از اسلام و مسلمانان، فکر و قلب خود را همراه با مردم نیوزیلند می داند.
ایلهان عمر نماینده مسلمان مجلس نمایندگان آمریکا در پیام توئیتری خود با آیه شریفه «انا لله و انا الیه راجعون» آغاز کرد و نوشت: این خبر همچون آب یخی است که روی سرت ریخته می شود. در مواجهه با این وحشت، من امروز را به عزا می پردازم.
وی تصریح کرد: ما نباید در ترس زندگی کنیم، من امروز به نماز جمعه می روم و امیدوارم دیگران هم بیایند.
اما اظهارات 'دان کرنشاو' عضو دمکرات مجلس نمایندگان آمریکا نمایانگر این واقعیت است که خاستگاه نفرت، محافظه کاران آمریکا هستند آنجا که می گوید: اگر در فاجعه نیوزیلند کلاه خود را قاضی کنید، می یابید که محافظه کاران آمریکا، دستان پنهان آن هستند.
وی خطاب به همکاران محافظه کار خود تاکید کرد: پس شماها نباید به طور واقعی شرمگین باشید؛ خودتان بخشی از مشکل هستید.
این نماینده مجلس آمریکا تاکید می کند: ما باید متحد باشیم و تروریسم را محکوم کنیم.
اظهارات جو بایدن معاون اول اوباما هم موید آن است که انتقادها متوجه هیات حاکمه فعلی کاخ سفید است.
او با بیان اینکه ' سکوت، شراکت در جرم است، فرزندان ما می شنوند، اکنون زمان سخن گفتن است، افزود: چه آن یهودستیزی در پیتسبورگ باشد یا نژادپرستی در شارلوتزویل و یا بیگانه هراسی و اسلام هراسی امروز در کرایس چرچ نیوزیلند، تنفر خشونت آمیز در داخل و خارج کشور در حرکت است.
معاون اول اوباما تاکید کرد: هنگامی که مساجد به صحنه های قتل تبدیل می شوند، نمی توانیم بی تفاوت باشیم.
روز جمعه مهاجمانی مسلح با حمله به نمازگزاران دو مجسد در شهر کرایست چرچ در نیوزیلند، مردم بیگناه را به گلوله بستند.
در این حادثه که یکی از افراد مهاجم آن را به صورت زنده در صفحه فیس‌بوک خود پخش می‌کرد، تا این لحظه ۵۰ تن کشته و نزدیک به ۵۰ نفر دیگر زخمی شدند.
مظنون اصلی یک مرد ۲۸ ساله اهل استرالیا با تبار انگلیسی توصیف شده که پیشتر بارها در صفحات مجازی خود از حضور مهاجران مسلمان در سرزمین‌های اروپایی ابراز خشم کرده بود.
Share/Save/Bookmark
مرجع : ایرنا