بررسی پدیده اسلام‌ستیزی در هلند
بررسی پدیده اسلام‌ستیزی در هلند
هرچند آزادی مذهبی در قانون اساسی هلند به رسمیت شناخته شده؛ اما این کشور در صدر فهرست کشورهای اسلام‌ستیز قرار گرفته است.
شنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۳۵
کد مطلب: 2466
به گزارش «آرماگدون» ، هلند از جمله کشورهایی است که مسلمانان ساکن در آن مانند بسیاری از دیگر کشورهای اروپایی با محدودیت‌های زیادی مواجه هستند.
رفتارهای اسلام ستیزانه در این کشور به حدی است که بسیاری از متخصصان و تحلیل‌گران، هلند را در صف مقدم مبارزه با اسلام معرفی می‌کنند.

مسلمانان هلند

حدود یک میلیون مسلمان در هلند زندگی می‌کنند که این تعداد ۵.۸ درصد از جمعیت بیش از ۱۶ میلیونی این کشور را شامل می‌شوند.
مسلمانان این کشور عمدتا مهاجرانی از ترکیه و مراکش و همچنین عراق، ایران، افغانستان، سومالی و سورینام هستند.
گفتنی است حدود چهارصد هزار نفر از جمعیت یک میلیونی مسلمانان این کشور شیعه هستند.
با این شرایط می‌توان گفت، اسلام به یکی از مذاهب عمده در این کشور تبدیل شده است و حتی به اذعان برخی از صاحب نظران، تا سال ۲۰۲۰ به یکی‌ از بزرگترین مذاهب در هلند تبدیل خواهد شد. به گونه‌ای که ۷ درصد جمعیت را مسلمانان و ۱۰ درصد جمعیت را کاتولیک‌ها تشکیل خواهند داد.
با این وجود متاسفانه هلند از جمله کشورهایی است که سیاست‌های اسلام ستیز در آن به شدت در حال گسترش است.

سابقه اسلام ستیزی در هلند
نخستین رگه‌های اسلام ستیزی در هلند را می‌توان در طرح‌ها و ایده‌های «تئو ون گوگ» یافت که از مخالفان برجسته دین اسلام بود.
«تئو ون گوگ» نوه نقاش مشهور هلندی، "ونسان ون گوگ"
او که نوه نقاش مشهور هلندی، "ونسان ون گوگ" بود، در سال ۱۳۸۳ فیلمی را به نام "تسلیم" براساس داستانی از "ایان هیرسی علی" (نماینده پارلمان هلند که خود را مرتد نامید)، ساخت.
اگرچه نمایش این فیلم، پس از مدتی منجر به کشته شدن کارگردان آن شد، اما همچنان احزاب راست‌گرای هلند در تعامل با سرویس‌های جاسوسی غرب می‌کوشند تا جنبش اسلام خواهی در اروپا را سرکوب کنند.

دلایل اسلام ستیزی در هلند
بنا به گفته "فرانک بونکرک"، استاد دانشگاه آمستردام، هلند در دهه ۹۰ میلادی به تساهل در زمینه مذاهب معروف بود.
اما پس از وقوع حادثه تروریستی ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ و قتل «تئو ون گوگ» توسط اسلام‌گرایان افراطی در سال ۲۰۰۴، شرایط تغییر کرده و نگاه‌ها نسبت به اسلام و مسلمانان به شدت منفی شد. از آن زمان به بعد اسلام ستیزی بخشی تفکیک‌ناپذیری از سیاست دولت هلند گردید.
در این کشور مساجد زیادی وجود دارد که بسیاری از این مساجد طی پنج سال اخیر مورد تهاجم قرار گرفته‌اند. بسیاری از مسلمانان نیز مورد حملات لفظی قرار می‌گیرند.
نکته شایان توجه این است که معمولا توجهی به این جرایم نمی‌شود و پلیس هلند به سادگی از کنار آن می‌گذرد. این مساله نگرانی و مشکلات عمده‌ای را برای مسلمانان این کشور ایجاد کرده است.

نمونه‌هایی از رفتارهای اسلام ستیزانه در هلند
حمله به مساجد
متاسفانه مساجد زیادی تاکنون آماج حمله اسلام ستیزان قرار گرفته است.
بین سال‌های ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۰ بیش از ۱۰۰ حادثه در مساجد این کشور اتفاق افتاده که این آمار بیش از اتفاقات مشابه در سایر کشورها بوده است.
در جدیدترین آمارها این تعداد به ۱۱۷ مورد افزایش یافته است و باعث شده هلند در صدر کشورهایی قرار گیرد که اسلام ستیزی و اسلام هراسی در آن جریان دارد.

محدودیت شغلی مسلمانان هلند
به دلیل فراهم نبودن فرصت‌های شغلی برابر و سیاست‌های تبعیض‌آمیز دولت هلند علیه مسلمانان، بسیاری از این افراد زیر خط فقر زندگی می‌کنند.
طی تحقیقی که توسط موسسه اسلامی تحقیقات اجتماعی (احسان) و با همکاری کارشناسان آمار و جامعه‌شناسان هلند، در ۷ شهر بزرگ آمستردام، لاهه، روتردام، اوترخت، آیندهوون، المیر و آرنهایم که مسلمانان در آن سکونت دارند، صورت گرفته است؛ اکثر مسلمانان این کشور فقیر هستند و اوضاع آنها در سال‌های آینده نیز بدتر خواهد شد.
آمار بیکاری در بین مسلمانان ترک و مراکشی در این کشور بسیار بالاست. در مقایسه با آمار ۹ درصدی بیکاری در هلند، ۲۷ درصد از مسلمانان مراکشی و ۲۱ درصد از مسلمانان ترک در این کشور بیکار هستند.

حملات لفظی علیه مسلمانان
نتایج تحقیق بنياد حقوق بشر هلسينكي پس از تحقيق در ‪ ۱۱‬كشور اروپايي نشان می‌دهد كه بعد از واقعه ‪۱۱‬سپتامبر، تبعيض و ناشكيبايي عليه مسلمانان در اتحاديه اروپا تشديد شده است.‬‬
طبق این تحقیق در کشور هلند بیشتر حملات گزارش شده به مسلمانان در قالب حملات لفظی بوده است. در واقع در این کشور كساني كه به دليل ظاهر خود به عنوان مسلمان شناخته مي‌شوند، اغلب در معرض آزار و اذيت در خيابان و مكان‌هاي عمومي قرار مي‌گيرند.

حزب راست افراطی و اسلام ستیزی در هلند
در این کشور حزب راست افراطی موسوم به آزادی، نقش شایانی در اسلام ستیزی در این کشور دارد.
در این بین نقش "گرت ویلدرز" رهبر این حزب، بسیار شایان توجه است. وی که ساخت مستندی موهن علیه ساحت قرآن كريم را نيز در كارنامه دارد، مبارزه با اسلام و مسلمانان را در صدر اهداف و اولویت‌های خود قرار داده است.
وی در این باره می‌گوید: من اين نبرد را شدت می‌دهم و آن را هم در هلند و هم در عرصه بين‌الملل از استراليا تا آمريكا و سوئيس و هر جای ديگر، گسترش خواهم داد.
یکی از شعارهای این حزب در جریان مبارزات انتخاباتی ممنوع کردن ورود مهاجران از کشورهای اسلامی به سوی هلند بود.
"ابوبکر اوزوتوریه" رئیس انجمن "ارتباط مسلمانان و دولت" هلند نیز درباره نقش این حزب در اسلام‌ستیزی می‌گوید: با قدرت گرفتن محافظه کاران تندرو در هلند، طی سال‌های اخیر روند تعرض‌های عملی و تهدیدهای شفاهی بر ضد مسلمانان هلند بالا گرفته است.

اسلام ستیزی در فضای مجازی
مخالفان اسلام در این کشور از طریق فعالیت‌های اینترنتی نیز تلاش گسترده‌ای در مقابله با اسلام دارند.
بر اساس تحقیقات موسسه MDI در سال ۲۰۱۱ حدود ۲۹۰ مورد اقدام اسلام ستیزانه در فضای مجازی (در وبلاگ‌ها و وب سایت‌های متعدد) گزارش شده است؛ که این تعداد حدود یک پنجم جرایم نژادی در این سال را شامل می‌شود.
هلند در زمره کشورهایی است که در قانون اساسى آن آزادی‌هاى دینى براى هر شهروند این کشور تضمین شده است و هرگونه تبعیض دینى ـ نژادى ـ قومى ممنوع است. ولی با این وجود سیاست‌های اسلام‌ستیزانه در این کشور بسیار شایع است و مسلمانان به اشکال مختلف تحت تبعات منفی این گونه رفتارها قرار می‌گیرند.

منابع:
http://www.euro-islam.info/country-profiles/the-netherlands/
http://www.iranianembassy.nl/embassy.php?content=۶۲۱
http://crg.berkeley.edu/content/islamophobia-netherlands
http://www.aa.com.tr/en/news/۲۰۷۵۳۱--islamophobia-on-rise-in-netherlands
http://tnews.ir/khabar/B۸۸۳۱۶۰۸۰۵۱۸.html
http://miu.ac.ir/index.aspx?siteid=۲۳&pageid=۲۰۵۰۶&newsview=۹۸۷۱
http://www.euro-islam.info/country-profiles/the-netherlands/
http://www.alvadossadegh.com/fa/new-news/۷۴-۱۳۸۸-۱۲-۰۵-۱۷-۴۵-۵۴/۲۸۲۳۶-۱۳۹۱-۱۰-۰۹-۲۰-۲۶-۱۰.html
http://www.persian.rfi.fr/
http://www.rnw.nl/english/article/dutch-world-leaders-islamophobia
http://rovatehadis.com/۸۵۸۳
http://tnews.ir/khabar/B۸۸۳۱۶۰۸۰۵۱۸.html
Share/Save/Bookmark
مرجع : جبهه جهانی مستضعفین