مسلمانان مالت پیشنهاد ممنوعیت روبنده را تقبیح کردند
مسلمانان مالت پیشنهاد ممنوعیت روبنده را تقبیح کردند
پیشنهاد ممنوعیت روبنده یا برقع در مالت موجب انتقاد شدید رهبران مسلمان این منطقه شد؛ چرا که آنها معتقدند این ممنوعیت تنها موجب خدشه دار شدن نام مسلمانان در این کشور جنوب اروپا خواهد شد.
دوشنبه ۱۱ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۳۳
کد مطلب: 3932
به گزارش «آرماگدون» ، محمد السادی روحانی مسلمان در کشور مالت گفت: بسیاری از زنان مسلمان از روبنده یا نقاب استفاده می کنند، این ممنوعیت موجب می شود که آنها احساس کنند مورد بی عدالتی قرار گرفته اند. این ممنوعیت نقض آزادی های فردی و حقوق بشر است و هیچ منفعتی برای جامعه نخواهد داشت.
وی افزود: درست به همان نحو که جوامع سکولار مدعی هستند افراد می توانند هر آنچه که انتخاب می کنند را بپوشند، زن مسلمان نیز باید از حق پوشیدن آنچه را که برای خود مناسب می داند برخوردار باشد.
وی هشدار داد که این ممنوعیت می تواند به مثابه نقض آزادی زنان مسلمان در نظر گرفته شود.
این روحانی مسلمان که رهبری عده ای از مسلمانان را در کشور مالت برعهده دارد گفت: حتی اگر تنها سه زن مسلمان در مالت از روبنده استفاده کنند، این ممنوعیت می تواند فرآیند ادغام در جامعه و هماهنگی را خدشه دارد کند.
از سوی دیگر طرفداران قانون منع روبنده در مالت مدعی شده اند که این ممنوعیت تخطی حق آزادی دینی نیست.
هلنا دالی وزیر آزادیهای مدنی مالت ماه گذشته میلادی گفته بود: از آنجا که روبنده و نقاب جزئی از پوشش این جامعه نیست، بنابراین ممنوعیت پوشش صورت هیچ تأثیری روی اکثریت مسلمان نخواهد داشت.
السادی طی بیانیه ای با حمایت از حق زن مسلمان برای انتخاب نوع پوشش خود گفت: پوشش اسلام هیچ تهدید به امنیت ملی نیست. هرگاه که لازم باشد زنان روبنده پوش به دلایل امنیتی صورت خود را نشان بدهند به خوبی از قانون تبعیت می کنند و این امر را جز وظیفه اجتماعی و دینی خود می دانند.
در ادامه این بیانیه آمده است: پوشش صورت در بسیاری از کشورهای اروپایی و جهان پذیرفلته شده است. نمی توان آن را تهدیدی به امنیت ملی در نظر گرفت. هرکشوری که به نوعی درگیر حملات تروریستی شده باشد این پوشش را ممنوع نکرده است، واضح است چون این پوشش هیچ ارتباطی با اعمال مجرمانه ندارد.
براساس قوانین این کشور اروپایی پوشیدن ماسک یا پنهان کردن صورت در محافل عمومی با قانون مالت مغایرت دارد.
در سال ۲۰۱۳، دادستان کل بخشنامه ای صادر کرد که تحت آن عنوان شده بود هیچ قانونی در ذیل قوانین کشور مالت پوشش برقع را ممنوع نمی داند.
اسلام پوشش حجاب را برزن مسلمان واجب کرده است و آن را نماد دینی تلقی نمی کند. اما از نظر فرهنگی برخی از زنان مسلمان پوشش صورت و استفاده از روبنده را خود انتخاب کرده اند. علمای اسلام نیز این موضوع را انتخاب زن مسلمان می دانند.
آمار رسمی از تعداد مسلمانان در جزیره مالت در دسترس نیست؛ اما براساس برخی آمارهای غیر رسمی حدود ۶ هزار مسلمان درمیان جمعیت ۴۰۰ هزار نفری مالت زندگی می کند. تنها مسجد این جزیره در سال ۱۹۷۸ ساخته شد.
Share/Save/Bookmark
مرجع : مهر