حفظ تاریخ اسلام در مالاوی با انتشار یک کتاب
داخلی صفحه آخر خبر
حفظ تاریخ اسلام در مالاوی با انتشار یک کتاب
یکی از علمای مسلمان مالاوی به منظور حفظ تاریخ اسلام در این کشور جنوب آفریقا و همچنین رفع باورهای نادرست، کتابی تحت عنوان «تأثیر اسلام در مالاوی»منتشر کرده است.
يکشنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۰۶:۵۶
کد مطلب: 3905
به گزارش «آرماگدون» ، عبدالرزاق فتانی از علمای مسلمان مالاوی که هندی تبار است گفت: براساس تحقیقاتی که طی سالها درباره ورود اسلام به مالاوی انجام دادم، به باورهای نادرستی رسیدم که برخی از جوامع دینی در این کشور به اسلام نسبت داده اند.
وی افزود: انتشار این کتاب تلاشی برای حفظ هویت تاریخی اسلام در مالاوی و هموار کردن مسیر مطالعه برای نسل جوانی است که از گذشته ما مطلع نیستند. بنابراین وظیفه ما این است که آنها را نسبت به تاریخ خود آگاه کرده و مسائلی را که اغلب بد فهمیده شده اند برایشان تبیین کنیم.
فتانی در این کتاب که در نوع خود بی نظیر است، با مطالعه تاریخ ۵۰۰ ساله مالاوی به تأکید برعواملی پرداخته که در زمان مستعمره بودن این کشور موجب شده مسلمانان نخواهند آموزش سکولار داشته باشند و از سوی دیگر هم نتوانند در مدارس اسلامی حضور یابند. چرا که کشور استعمارگر می خواست چهره اسلام را از مستعمره خود پاک کند.
این شخصیت دینی مالاوی به توضیح شرایطی پرداخته است که براساس آن مسلمانان مجبور شده اند نامهای مسیحی برای فرزندان خود انتخاب کنند و به دنبال اجبار برای تغییر دین بسیاری از والدین از فرستادن فرزندانشان به مدارسی که مبلغان مسیحی آن را اداره می کردند خودداری کردند. این امر موجب شد که مسلمانان این کشور از فعالیتهای اجرایی فاصله بگیرند و قدری منزوی تر شوند.
فتانی به عنوان فارغ التحصیل دانشگاه کراچی در پاکستان که درمیان فعالیتهای مختلف خود طی سالهای بسیار در موزامبیک به تدریس اسلام مشغول بوده است برای نوشتن این کتاب مورد تشویق بسیاری از شخصیتهای علمی و دینی قرار گرفته است.
دکتر عمران شریف محمد به عنوان یک شخصیت آکادمیک در عرصه دین اسلام و مطالعات دینی اظهار داشت که مطالعات فتانی درباره تاریخ اسلام در این کشور برگی تازه از حضور اسلام را ورق زده است.
اسلام اولین بار در قرن پانزدهم وارد مالاوی شد. مالاوی یک کشور سکولار است اما از نظر دینی دارای تنوع بسیاری است. اسلام پس از مسیحیت دومین دین بزرگ آن به شمار می رود و مسلمانان ۳۶ درصد از جمعیت ۱۶ میلیونی این کشور را تشکیل داده اند.
Share/Save/Bookmark
مرجع : مهر